Öğretim Üyelerimiz ve Öğrencilerimizin Dikkatine
8 Eylül 2015 | 11:14

DERS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN

ÖNEMLİ HUSUSLAR

-“Uzmanlık Alan Dersi” Danışmanlar tarafından açılan bu dersi Danışman atandığı tarihten itibaren başlayıp mezun olduğu tarihe kadar her dönem Tezli Yükseklisans ve Doktora Ögrencileri almak zorundadırlar.

(Yönetmeliğin 20. maddesinin 8,9,10. bentleri)

-“Tez Hazırlık Dersi / Tez Dönemi Dersi” Danışmanlar tarafından açılan bu dersleri Uzmanlık Alan Dersi ile birlikte; Ders döneminde iken “Tez Hazırlık Dersini”, Teze geçtikten sonra ise mezun olduğu tarihe kadar

“Tez Dönemi Dersini” Tezli Yükseklisans ve Doktora Öğrencileri almak zorundadırlar. (Yönetmeliğin 20. maddesinin 8,9,10. bentleri)

-“Doktora Yeterlik Sınavı” Doktora Öğrencileri derslerini tamamladıktan sonraki takip eden dönemde “Doktora Yeterlik Sınavı” dersini almak zorundadırlar.

Bu dersin alındığı dönemde “Tez Dönemi Dersi” alınmaz. Doktora Yeterlik Sınavından başarılı olduktan sonraki takip eden dönemde yine “Tez Dönemi Dersi” alınır ve mezun oluncaya kadar devam eder.  (Yönetmeliğin 37. maddesinin 2. bendi)