ORPHEUS Üyeliği ve ORPHEUS Etiketi - Sağlık Bilimleri Enstitüsü
ORPHEUS Üyeliği ve ORPHEUS Etiketi
07 Eylül 2018 15:47

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü,  21.08.2018  tarihinde Avrupa Biyotıp ve Sağlık Bilimlerinde Doktora Organizasyonu - ORPHEUS üyesi olmuştur.

ORPHEUS (Organisation of PhD in Biomedicine and Health Sciences European System), Biyotip ve Sağlık Bilimlerinde yürütülen Doktora Eğitiminde temel standartları ve en iyi uygulamaları geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen, doktora programlarından mezun olanların sahip olacakları yeterliklerin standartlarını yükseltmeyi amaçlayan, yükseköğrenim kurumlarından oluşan uluslararası bir organizasyondur.

Doktora Programlarının ORPHEUS standartlarına uygun olduğunu belgeleyen kurumlar ORPHEUS etiketini almaya hak kazanmaktadırlar.   Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak ORPHEUS üyeliği ile birlikte ORPHEUS etiketini de almak üzere gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Türkiye Üniversiteleri Sağlık Bilimleri Enstitüleri 31. Toplantısı