Duyuru
2024-2025 Bahar Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuruları
27 Kasım 2024 | 16:10

 Aralık 2023 |  18:44

Lisansüstü programlarımıza 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvurular ve kesin kayıtlar çevrim içi olacaktır ve başvuru esnasında istenen belgeler sisteme aday öğrencilerimiz tarafından yüklenecektir.

Başvuru yapılmadan önce aşağıda verilen Önemli tarihler, Genel Başvuru Şartları, Kontenjan ve Özel Şartlar, Değerlendirme, Online Başvuru ve Yüklenecek Belgeler başlıkları altındaki sayfaların ve diğer duyuruların dikkatlice incelenmesi önem arz etmektedir. 

>>>> Öğrenci başvuru sürecinde başvurusu ile ilgili ( Onaylandı Durumu + Hatalı Başvuru(Düzenlenebilir) ve Reddedildi durumlarını takip etmesi öğrenci sorumluluğundadır.

 

  

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2024-2025 BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ BAŞVURU ALIM İLANLARI

ÖNEMLİ TARİHLER

06-25 Aralık 2024 (17:30)

 Lisansüstü başvuruları (yurt dışından kabul edilecek öğrenciler dâhil)

03 Ocak 2025

 Bilimsel Değerlendirme Sınavlarına Girecek Adayların İlanı

07-08 Ocak  2025

 Bilimsel Değerlendirme Sınavları ve Tutanakların Enstitüye Gönderilmesi

17 Ocak 2025

Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek lisans programlarında kesin kayıt hakkı kazanan adayların ilanı.

20-22 Ocak 2025

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların, çevrimiçi kesin kayıtları (Programlara yerleşenlerin kayıtları -yurt dışından kabul edilenler dâhil +yabancı uyruklu öğrenciler bu tarihler arasında şahsen Enstitüye başvuru yaparak kesin kayıt yapacaklardır.)

24 Ocak 2025

1. Yedekten kesin kayıt hakkı kazananların ilanı (Y2) 

24-27 Ocak 2025

 1. Yedek çevrimiçi kesin kayıtları. (Y2) 

29 Ocak 2025

2. Yedekten kesin kayıt hakkı kazananların ilanı (Y3) 

29-30 Ocak 2025

  2. Yedek çevrimiçi kesin kayıtları (Y3) 

03-05 Şubat  2025

2024-2025 Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları

İlan edilen tarihlerde başvuru/kaydını yaptırmayan adaylar haklarını kaybedeceklerdir. Tarihlerde değişiklik olabileceğinden web sayfamızı takip ediniz.

 

Online Başvuru Sistemine Giriş Yapmak İçin Tıklayınız.

 

 

 Program şartlarına uymayan tüm başvurular iptal edilir.

  • E-Devlet üzerinden mezuniyet bilgilerinizi kontrol ediniz.
    • Bilgilerinizde eksik ya da yanlışlık var ise mezun olduğunuz üniversite ile iletişime geçiniz.
    • Başvuru yapılırken belge yükleme aşamasında lisans/yüksek lisans mezuniyet diploması veya E-Devlet yükseköğretim mezun belgesi yüklenebilir.
  • Yüksek Lisans programlarına, lisans diplomasına sahip olan adaylar başvurabilir.
  • Doktora programlarına Tezli Yüksek Lisans diplomasına sahip olan adaylar başvurabilir.
    • 06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olmuş veya bu tarihten önce tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırarak mezun olmuş adaylar da doktora programlarına başvurabilir.
  • ALES belgenizi, ÖSYM web sayfasından doğrulama kodlu olarak PDF formatında başvuru sistemine yüklemeniz gerekmektedir.  ALES sınav puanları 5 yıl geçerlidir. 
  • YDS/e-YDS/YÖKDİL belgenizi ÖSYM web sayfasından, doğrulama kodlu olarak PDF formatında başvuru sistemine yüklemeniz gerekmektedir.  YDS/e-YDS/YÖKDİL sınav puanları 5 yıl geçerlidir.
  • Yabancı uyruklu adayların Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürlüğünce belirlenen esaslar çerçevesinde yapılan Türkçe yeterlilik sınavında en az B2 düzeyinde Türkçe yeterliliğine sahip olduğunu belgelemesi gerekir.
  • Yabancı uyruklu adayların geçerlilik süresi devam eden ikamet izin belgesi ibraz etmesi gerekmektedir. (İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın 27.06.2024 tarihli ve 272105 sayılı yazısı, EBYS 02.07.2024-E.984587)  
  • Biyometrik özellikli vesikalık fotoğrafınızı başvuruda kullanmak üzere başvuru sistemine yüklemeniz gerekmektedir.
  • Başvuru esnasında verilen bilgilerin ve yüklenen belgelerin eksik/hatalı olması durumundan aday sorumludur.  Başvuru işlemleriniz sonrasında, sisteme tekrar giriş yaparak bilgilerinizi kontrol ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkek adaylar, başvuru tarihi itibariyle son bir hafta içinde alınmış askerlik durum belgelerini sisteme yüklemelidir. (https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-askerligim) 
    •Askeri personel olarak görev yapmakta olan adaylar görev yeri belgesi veya personel kimlik kartlarını sisteme yükleyeceklerdir.
  • Yabancı uyruklu öğrenci kabul yönergesi için tıklayınız.

Not-1: Mezuniyet Notu hesaplanırken; YÖK’ün Not çevrim tablosu esas alınmaktadır.

Yabancı Uyruklu Adaylarımızın Dikkatine: 

►► Başvurularda ALES ve Yabancı Dil Puanı ve Mülakat ayrıntıları 2024-2025 Bahar Dönemi Yabancı Uyruklu Öğrenci değerlendirme Oranları-1

►► Üniversitemiz Yurt Dışından Öğrenci Kabul Yönergesi Madde 11-(2): Lisansüstü programa başvuran adayın ön kayıttan önce Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürlüğünce belirlenen esaslar çerçevesinde yapılan Türkçe yeterlilik sınavında en az B2 düzeyinde Türkçe yeterliliğine sahip olduğunu belgelemesi gerekir. En az B2 düzeyinde Türkçe yeterlilik belgesine sahip olmayan adayın ilgili lisansüstü programa kaydı yapılır. Türkçe düzeyi yeterli olmayan öğrenciler için bir yıl Gazi Üniversitesi TÖMER'de Türkçe hazırlık kursu için süre tanınır ve bu süre ilgili programın azami süresine dahil edilmez. Belirtilen süre içinde Gazi Üniversitesi Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesinde yer alan mazeretler dışında herhangi bir nedenle belgesini teslim etmeyen adayın kaydı silinir. 


►► Gazi Üniversitesi TÖMER'den alınmış belgesi olan adaylar haricinde aşağıdaki durumlar için Gazi Üniversitesi TÖMER'e (https://tomer.gazi.edu.tr/) başvurunuz.

  • TÖMER Belgesi (Türkçe Yeterlik Belgesi) olmayan adaylarımız, 
  • Üniversitemiz dışından alınan Türkçe Yeterlik Belgesini onaylatmak isteyen adaylarımız,

Sınav ve Değerlendirme Ücreti Banka Hesabı: Yabancı uyruklu adaylarımızın değerlendirme ücreti olan 100$ aşağıda belirtilen hesaba yatırmaları ve dekontunu başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir.

 Mali hükümler MADDE 13-(1) Alınacak sınav ücreti ve sınav işlemleri değerlendirme ücreti 2547 Sayılı Kanun’un58'inci maddesine göre Üniversite Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünce belirlenen hesaplara yatırılır.

Yabancı uyruklu adaylarımızın başvuru ücretini 100$ aşağıda belirtilen hesaba yatırmaları ve dekontunu başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir. 

Ücretinizi yatırırken açıklama kısmına: "Adı Soyadı, 2024-2025 BAHAR YARIYILI Başvuru Ücreti" yazmanız ve imzalamanız gerekmektedir.

BANKA

 HALKBANK

HESAP ADI

 GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

ŞUBE ADI VE KODU

 GAZİ ÜNİVERSİTESİ - 1294

HESAP NO

 58100031

IBAN NO

 TR 0500 0120 0129 4000 5810 0031

SWIFT KODU

 TRHBTR2A

Başvurunun geçersiz olması/adayın yerleşememesi durumunda ücret iadesi yapılmayacaktır.  Bu sebeple başvurulan programın özel şartlarının (YL)(DR) incelenmeden ücret yatırılmaması tavsiye edilmektedir.


► Lisansüstü Programlara öğrenci kabul sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi ve muhtemel değişiklikler Enstitülerin ağ adresinde duyurulacağından ilgililerin bu sayfaları düzenli olarak takip etmesi gerekmektedir. Eksik belge ve yanlış beyan sorumluluğu adaya aittir. Bu durumda kayıt alınmış olsa bile adayın kaydı iptal edilecektir.


► ÖNEMLİ UYARI! Bir süredir üniversitemize ait gazi.edu.tr uzantılı adreslerden, Hotmail, Msn ve Outlook uzantılı adreslere mail ulaşmamaktadır. Başvuru sistemine kayıt olurken bu mail adreslerini kullanmayınız. 


► Değerli adaylarımız başvuru tarihlerinde telefon hatlarındaki yoğunluktan dolayı; sorularınız, bilgi talepleriniz veya yaşadığınız teknik soruna ilişkin sistem uyarı mesajını/ekran görüntüsünü, ad soyad, başvurulan program, kimlik/aday numarası da belirterek saglikb@gazi.edu.tr  adresine yönlendiriniz.

YABANCI UYRUKLU ADAYLARIMIZIN SİSTEME YÜKLEYECEKLERİ BELGELER:

Yüksek Lisans Programlarımıza Başvurularda

1. Kimlik Belgesi (Identity Card)

2. Pasaport (Passport)

3. Diploma Denklik/Okul Tanıma Belgesi (Diploma Equivalence Certificate / School Recognition Certificate)

4. *TÖMER Belgesi (Türkçe Yeterlik Belgesi) (TÖMER Document – Turkish Proficiency Certificate) TÖMER belgesi olmayanlar için  Yabancı Uyruklu TÖMER ŞARTLI KAYIT Dilekçesi için tıklayınız.

5. Lisans Diploması (Bachelor Diploma) yada ŞARTLI KAYIT DİLEKÇESİ (Lisans Programından Mezun Olabilecekler İçin) tıklayınız..

6. Lisans Diploması Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Bachelor Diploma)

7. Lisans Not Döküm Belgesi (Bachelor Transcript)

8. Lisans Not Döküm Belgesinin Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Bachelor Transcript)

9. Dekont (Bank Receipt)


► Doktora Programlarımıza Başvurularda

1. Kimlik Belgesi (Identity Card)

2. Pasaport (Passport)

3. Diploma Denklik/Okul Tanıma Belgesi (Diploma Equivalence Certificate / School Recognition Certificate)

4. *TÖMER Belgesi (Türkçe Yeterlik Belgesi) (TÖMER Document – Turkish Proficiency Certificate) TÖMER belgesi olmayanlar için  Yabancı Uyruklu TÖMER ŞARTLI KAYIT Dilekçesi için tıklayınız..

5. Lisans Diploması (Bachelor Diploma)

6. Lisans Diploması Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Bachelor Diploma)

7. Lisans Not Döküm Belgesi (Bachelor Transcript)

8. Lisans Not Döküm Belgesinin Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Bachelor Transcript)

9. Yüksek Lisans Diploması (Master’s Diploma)

10. Yüksek Lisans Diploması Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Master’s Diploma)

11. Yüksek Lisans Not Döküm Belgesi (Master’s Transcript)

12. Yüksek Lisans Not Döküm Belgesinin Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Master’s Transcript)

13. Dekont (Bank Receipt)

Gazi Üniversitesi TÖMER'den alınan en az B2 düzey belge veya Gazi Üniversitesi TÖMER tarafından onaylanmış belge olmalıdır.

►► Üniversitemiz dışından alınan Türkçe Yeterlik Belgesini onaylatmak isteyen adaylar veya belge almak isteyen adaylarımız Gazi Üniversitesi TÖMER'e https://tomer.gazi.edu.tr/ başvurunuz.

background image