Enstitümüz tarafından düzenlenen “Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminde Yürütülen Proje Türleri, Proje Süreçleri ve İşleyişi” konulu konferans çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Enstitüsü Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Onur İnam’ın moderatörlüğünü yaptığı konferansa Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Şube Müdürü Arif Özdemir katıldı.
Dr. Öğr. Üyesi Onur İnam’ın açılış konuşması ile başlayan çevrim içi konferans programında Şube Müdürü Arif Özdemir, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminde yürütülen proje türleri, proje süreçleri ve işleyişi hakkında katılımcılara bilgi verdi:
“2001 yılına kadar Araştırma Fonu olan Birimimizin adı Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi olarak değişti. Birimimiz, Resmî Gazete’de yayınlanan Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosu’nda kabul edilen Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Yönergesi dahilinde bilimsel araştırma proje tekliflerinin değerlendirilmesi, kabulü ve desteklenmesi ile bunlara ilişkin hizmetlerin yürütülmesi, izlenmesi ve sonuçlandırılması amacı ile kurulmuştur.”
BAPSİS üzerinden proje başvurusu yapıldığını kaydeden Şube Müdürü Arif Özdemir başvuru sürecini şu şekilde anlattı:
“Araştırmacılarımız Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’nin uygulama programı olan BAPSİS üzerinden projelerine ilişkin başvuruda bulunurlar. Hocalarımız tarafından ilk değerlendirme yapılarak iç ve dış hakemin gönderilir. Her pazartesi komisyon üyelerimiz hakem görüşleri ile birlikte projeyi değerlendirdikten sonra uygun görülen projeler onaylanır, uygun görülmeyen projeler ise revizyondan geçirilir. Projeye ilişkin bütçelendirmeler ilgili mevzuat çerçevesinde yapılarak harcama işlemleri başlatılır. Proje yürütücüsü ilgili esas ve uygulamalar dahilinde projesini bitirdiğinde kesin raporunu Birmimze ve ilgili kurum ve kuruluşlara göndermesi ile süreç tamamlanmış olmaktadır.”
Yıllara göre proje sayısı ve bütçelerine ilişkin detaylı bilgi veren Şube Müdürü Arif Özdemir, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi koordinasyonu ile Üniversitemizin; Genel Araştırma Projesi, Çok Disiplinli Araştırma Projesi, Öncelikli Alan Araştırma Projesi, Lisansüstü Tez Projesi, Doktora Sonrası Araştırmacı Projesi, Güdümlü Proje, Katılımlı Araştırma Projesi, Uluslararası Araştırma İşbirliği Projesi, Kariyer Başlangıç Destek Projesi, Hızlı Destek Projesi, Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projesi, Eş Finansmanlı Bilimsel Araştırma Projesi, Performansa Dayalı Araştırma Projesi, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı dahilindeki proje türlerine destek verdiğini belirtti.
Konferans, katılımcıların proje başvurusu, proje değerlendirme koşulları, harcama işlemlerinde uyulacak kurallar gibi konular hakkında yöneltilen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.
"2023 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” Sahiplerini Buldu
"Otizm: Mikrobiyota ve Probiyotikler Konferansı Gerçekleştirildi."
Gazi Üniversitesi 2024 Yılı Kalite Ödülleri Sahipleri ile Buluştu.
Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. İpek Süntar, 2024 TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.