Enstitümüzde “Proje Yazma Eğitimi” Konulu Konferans Düzenlendi
3 Ocak 2023 | 21:17

Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda yüz yüze gerçekleştirilen konferansa davetli konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay katıldı.

Konferansın açış konuşmasını Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Adviye Gülçin Sağdıçoğlu Celep yaptı. Konferansa katılımlarından dolayı davetli konuşmacı Doç. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay’a, akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür eden Enstitü Müdürü Prof. Dr. Adviye G. Sağdıçoğlu Celep, konuşmasında 2022 yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yapılan faaliyetlerden bahsetti. Yıl boyunca kalite süreçleri kapsamında ekip olarak ihtiyaçlara ve hedeflere yönelik hangi tür faaliyetlerin yapılması gerektiğini tüm paydaşlarla değerlendirerek ve planlayarak yürüttüklerini dile getiren Prof. Dr. Adviye G. Sağdıçoğlu Celep, “2023 yılının da ilk konferansını burada sizlerle birlikte yüz yüze gerçekleştiriyor olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Davetli konuşmacı Doç. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay, hazırlamış olduğu sunumunda; projenin tanımı ve evrensel özellikleri, proje çeşitleri, Ar-Ge projeleri, ulusal ve uluslararası proje ve programlar ile proje yazmanın önemli noktalarına değindi. Projeyi; bir yenilik getirmek üzere belirli bir yerde, belirli bir zaman ve bütçe çerçevesinde, bir başlama ve bitiş noktasına sahip, hedeflenen belirli amaçlara ulaşılmasını sağlayacak olan faaliyetler topluluğu olarak tanımlayan Doç. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay, projenin evrensel özellikleri içerisinde yer alan zaman, kaynak ve amaç kavramlarının öneminden bahsetti. Proje ve araştırma arasındaki farkı anlatan Doç. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay, “Her proje belli bir zaman diliminde yapılmalıdır. Proje; değişim yaratmayı hedefleyen, birbirleriyle ilgili amaç ve hedefleri olan, uygulanması sonucunda çeşitli ürünlerin elde edildiği bir çalışmadır. Araştırma ise herhangi bir sorunu çözmek üzere geçerli ve güvenilir bilgiler toplamak, bu bilgileri analiz etmek, yorumlamak ve öneriler geliştirmektir. Her araştırma bir proje olmak zorunda değildir” diye konuştu.

Proje yazma konusunda dikkat edilmesi gerekenlerin altını çizen Doç. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay, “Bir fikri projeye dönüştürme yollarına baktığımızda proje tipine karar vermek, çağrıyı takip etmek ve uygun çağrının gerektirdiği doküman üzerinde gerekli çalışmayı yapmak gerekir” diye ifade etti. Doç. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay, proje hazırlarken karşılaşılan yaygın problemlere de dikkat çekerek, “İfade güçlüğü, özgün değer yoksunluğu, risk değerlendirmesi ve yaygın etki karmaşası bu hususta karşılaşılan en önemli problemlerdendir” dedi. Proje yazım sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiğine de değinen Doç. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay, “Zamanlama önemli. Yaklaşık 6 haftalık bir yazım süreci, veri yükleme, başvuru süreçleri ve e-imza süreçleri mevcut. İdeal bir proje hazırlarken 3 ile 6 ay arasında bir süreye ihtiyaç vardır” dedi.

Konferans bitiminde Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Adviye G. Sağdıçoğlu Celep, davetli konuşmacı Doç. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay’a plaket takdiminde bulundu. Toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardından konferans sona erdi.

 

Üniversitemizde “Proje Yazma Eğitimi” Konulu Konferans Düzenlendi-1Üniversitemizde “Proje Yazma Eğitimi” Konulu Konferans Düzenlendi-1Üniversitemizde “Proje Yazma Eğitimi” Konulu Konferans Düzenlendi-1Üniversitemizde “Proje Yazma Eğitimi” Konulu Konferans Düzenlendi-1

background image