Enstitümüz Tarafından TÜBİTAK BİDEB Tanıtım Sunum Programı Düzenlendi
30 Mayıs 2023 | 17:39

 Enstitümüz Salı Konferansları kapsamında TÜBİTAK BİDEB Tanıtım Sunumu yapıldı. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve  Enstitü Müdürümüz  Prof. Dr. A. Gülçin Sağdıçoğlu Celep’in moderatörlüğünü yaptığı programa konuşmacı olarak TÜBİTAK-BİDEB Başuzmanı Melih Güneş katıldı.

Prof. Dr. A. Gülçin Sağdıçoğlu Celep, bu programların öğrencilere yurt içi ve yurt dışında büyük imkanlar sunduğunu söyledi. Prof. Dr. A. Gülçin Sağdıçoğlu Celep, programa katılan Melih Güneş’in programla ilgili bilgiler vereceğini dile getirdi. Prof. Dr. A. Gülçin Sağdıçoğlu Celep, öğrencilerin bu programlar aracılığıyla ciddi anlamda destek aldığını söyleyerek gidebilecekleri en iyi üniversiteyi belirlemeleri tavsiyesinde bulundu.

Prof. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay, BİDEP konusunun kendisi için büyük önem taşıdığını söyledi. Yüksek lisans döneminde yurt dışına ilk kez bu programlar aracılığıyla gittiğini belirten Prof. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay, programın ulusal ve uluslararası nitelikte başka yerlerde çalışma yapma ve çalışmaları sunma bakımından destek sağladığını ifade etti. Prof. Dr. Elçin Özgür Büyükatalay, bu durumun öğrenci bakımından motive edici olduğu yorumunu yaptı.

TÜBİTAK-BİDEB Başuzmanı Melih Güneş ise geri bildirimler aracılığıyla programları geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Ulusal ve uluslararası mecrada öne çıkan bir destek birimi olmayı amaçladıklarını anlatan Melih Güneş, ortaokul aşamasından itibaren farklı düzeylerde destek programları yürüttüklerini ifade etti. Melih Güneş, programda lisansüstü düzeyde destek programları hakkında bilgi verdi.

Programda katılımcılar BİDEP’le ilgili olarak Melih Güneş’e soru sorma imkânı elde etti.

-1-1-1-1

background image