Enstitü müdürümüz Prof. Dr. Adviye Gülçin Sağdıçoğlu Celep, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirici Eğitimine katılmıştır.
16 Eylül 2024 | 15:59

ANKARA - Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarında görev alacak değerlendiricilere yönelik olarak düzenlenen “Kurumsal Akreditasyon ve Dış Değerlendirme Programları 2024 Yılı Değerlendirici Eğitimi”nin ilk basamağı Ankara’da gerçekleşti. 

Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde 3 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen eğitim programının açılış konuşmalarını YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Tezer yaptı. 

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, programı pandemi nedeniyle yapılamayan yüz yüze eğitimleri tekrar başlatmak amacıyla düzenlediklerini belirtti. Eğitimde deneyimli ve yeni başlayan değerlendiricileri buluşturmayı amaçladıklarını aktaran Başkanı Prof. Dr. Kocabıçak, bu sayede yükseköğretimde kalite güvencesi sistemlerinin yaygınlaşmasının sağlanacağını ifade etti. 

Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, konuşmasının devamında ev sahipliği dolayısıyla Gazi Üniversitesi’ne teşekkür ederek, YÖKAK’ın faaliyetleri ve Türkiye’deki yükseköğretimde kalite güvencesinin mevcut durumu hakkında bir sunum yaptı. 

Değerlendiriciler eğitimde Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) incelemesi, saha ziyareti öncesi hazırlık çalışmaları, saha ziyareti simülasyonu ve Kurumsal Akreditasyon Raporu (KAR) yazımı konularında örnek olay, grup çalışmaları ve sınıf içi tartışmalar yöntemiyle saha ziyareti sürecinde neler yapacakları konularında tartışma ve bilgi paylaşımında bulundular. 

yökak değerlendirici-1

yökak değerlendirici-2

 

background image